Goes Iron

Goes Iron ATV med dragkrok och vinsch. Goes Iron är en av våra mest populära fyrhjuling

Iron /400 cc / 29 Hk / 31 Nm / EPS

Goes Iron är en prisvärd ATV med bl.a. EPS (electronic power steering) som standard. Servofunktion som är fartavkännande. Mycket skönt vid långa turer i svår terräng. Växellåda som upplevs som mycket lättväxlad mellan hög- och lågväxel, back och neutral. 

Pålitlig maskin oavsett om du ska ploga snö eller dra en vagn. En kompakt och smidig maskin anpassad för arbete med alla egenskaper du behöver. Servostyrning, aluminiumfälgar, dragkrok, vinsch och 3-års fabriksgaranti som standard. Traktor B registrerad. Finns med 20 cm längre chassi, Iron Max.

75 900 kr inkl. moms

Goes Iron fyrhjuling

En prisvärd, pålitlig och mycket omtyckt maskin. Passar lika bra på gården som vid fritidshuset. Perfekt när man är i behov av att ploga snö, dra en vagn eller ta sig fram i skogen. Hämta smidigt hem ved eller använd din fyrhjuling vid jakten för att dra fram älgen åt jaktlaget. Goes Iron är en kompakt och smidig ATV väl anpassad för de flesta arbeten. Mängder av passande tillbehör som t.ex. packboxar, olika gårdsvagnar, timmervagn och sandspridare mm. Allt för att rusta din Goes Iron för just dina behov och arbetsuppgifter.

Hög utrustningsnivå som standard. EPS, styrservo med fartavkänning, ger en bekväm körning i besvärlig terräng och på landsvägen.

Växellåda som upplevs som mycket lättväxlad mellan hög- och lågväxel, back och neutral. Servostyrning, aluminiumfälgar, dragkrok, vinsch och 3-års fabriksgaranti som standard.

Traktor B registrerad som standard. Vilket ger dig obehindrad möjlighet att köra på allmän väg likväl som i terrängen, med markägares godkännande. Körs med vanligt B-körkort.

Utrustning

Iron kommer med vinsch och dragkula som standard. Vinschen är monterad framtill så att man kan dra sig loss om man fastnar eller om man vill släpa fram något riktigt tungt. Den är också toppen när man har en snöplog monterad så att man med en knapptryckning kan höja och sänka plogen vid kanter eller då man ska vända.

Dragkulan är perfekt för olika typer av släp och vagnar men fungerar även med ett gräsklipparaggregat. Med gräsklipparaggregat bakom klipps stora gräsytor på nolltid.

Hög- och lågväxel

Viktigt att kunna justera utväxlingen efter behov. Högväxel används under normala förhållanden när man önskar köra lite fortare på t.ex. väg eller platt mark. Lågväxel är ett växelläge med extra lågt utväxlingsförhållande. Lågväxel används vid svårare terrängförhållanden samt när man vill dra mycket tungt. Lågväxel ska alltid användas vid tunga arbetsuppgifter.

Fyrhjulsdrift & differentialspärr

Iron har både 2-hjulsdrift och 4-hjulsdrift. Med en enkel knapptryckning kan man koppla in fyrhjulsdriften (4WD) om du behöver lite mer kraft. Super när det är halt eller extremt motlut.

Diffspärr lägger man i med ett enkelt knapptryck precis som fyrhjulsdriften. Med en diffspärr har man möjlighet att låsa bakaxeln så driften är lika på båda bakhjulen. Detta så att inte ett hjul spinner loss vid t.ex. halt underlag i terräng eller i snö.

Lastrack

Goes Iron är utrustad med robusta lastrack både fram och bak. Här kan man montera tillbehör som packboxar eller verktygskorgar. Man kan även fästa externa vältskydd typ QuadBar eller Air-Roops för extra säkerhet vid körning.

två versioner: kort & lång

Goes Iron kommer i två olika varianter: Iron och Iron Max. Iron är en kort modell för bästa vändradie och manövrering i svår terräng. Medan Iron Max är en lång modell med  gott om plats för en passagerare. På den längre modellen åker två personer riktigt bekvämt Läs mer om Iron Max här.

TEKNISK SPECIFIKATION - Iron

Motor

Motortyp: Encylindrig 4-takt, 4 ventiler SOHC 
Kylsystem: Vätskekyld 
Slagvolym: 400 cc 
Borrning och slag: 91×61,5 mm 
Kompression: 10,3:1 
Effekt: 21 Kw (28,56 Hk vid 7.250 varv)
Vridmoment: 31 Nm vid 5.500 varv 
Smörjsystem: Stänk- Trycksmörjning 
Bränslesytem: EFI Bosch system 
Tändsystem: Integrerad 
Startanordning: Elstart 
Växlar: Automatisk (L-H-N-R-P) CV-Tech 
Drivning: Kardan, Drivaxel, (2WD/4WD/i- urkopplingsbar diffspärr fram) 

Chassi

Hjulupphängning fram: Dubbla A-armar, dubbla stötdämpare 
Hjulupphängning bak: Dubbla A-armar, dubbla stötdämpare 
Frambroms: Dubbla skivor, hydrauliska 
Bakbroms: Dubbla skivor, hydrauliska 
Parkeringsbroms: Mekanisk 
Hjul fram: 25×8-12 
Hjul bak: 25×10-12 
Fälgtyp: Aluminium 

Mått

Längd: 2 130 mm
Bredd: 1 155 mm 
Höjd: 1 210 mm
Sitthöjd: 955 mm 
Hjulbas: 1 280 mm
Markfrigång: 280 mm 
Vikt: 371 kg (tjänstevikt) 
Svängradie: 7 500 mm

Lastkapacitet

Toppfart: 60 km/h
Tankvolym: 17 liter
Draganordning: Ja (max 300kg) 7-pol uttag
Vinsch: Ja
Hastighetsmätare: Ja (LCD)
Färger: Ghost grey

 

Registreringsformer

Väg: Nej
Terräng: Nej
Traktor: Ja (T3b)

Andra har också tittat på: